Čokoládovo-kávová torta

Pre milovníkov čokolády a kávy pridávam tento recept na čokoládovú tortu s kávovou plnkou 😉

čokoládovo-kávová torta

Suroviny na 1 korpus:

5 ks vajcia,

3 PL polohrubá múka,

2 PL kakao,

5 PL práškový cukor,

1/4 balíka kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker,

1 ČL olej.

Suroviny na plnku:

250 g maslo,

250 g práškový cukor,

1 balík Zlatý klas Dr. Oetker,

500 ml mlieko,

1 vanilkový cukor Dr. Oetker,

1,5 PL zrnková suchá káva.

lekvár na korpus,

(čaj, káva, rum na pokvapkanie korpusov).

Suroviny na dozdobenie:

poťahová hmota, potravinárske farbivá, zlatá prášková farba…

 

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtok a vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu zašľahávame mixérom po 1 žĺtku a 1 PL práškového cukru. Keď je to vyšľahané na penu, zamiešame 3 PL múky zmiešanej s práškom do pečiva, potom pridáme kakao. Nakoniec pridáme olej. Všetko dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, alebo formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C do zlatista. Takto upečieme všetky korpusy. Korpusov upečieme podľa toho, akú veľkú tortu robíme. V tomto prípade som upiekla 6 korpusov a plnku som robila z dvojitej dávky. Vychladnuté korpusy naplníme. Spodný korpus pokvapkáme rumom, čajom, alebo kávou, potrieme lekvárom, dáme plnku, priložíme druhý korpus, opäť pokvapkáme čajom…,potrieme lekvárom, natrieme plnkou, takto plníme korpusy až do vrchu a nakoniec dáme posledný korpus. Celú tortu potrieme plnkou, dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie z večera do rána. Na druhý deň tortu potiahneme poťahovou hmotou a dozdobíme podľa fantázie.

Plnka: Z mlieka, Zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote za občasného miešania. V miske vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutý puding. Nakoniec pridáme kávu a vymiešame hladký krém.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.