Keďže sezóna jahôd je v plnom prúde, pridávam tento recept na super jednoduchý, rýchly, šťavnatý a vynikajúci
drobenkový jahodovo-pudingový koláč
zo špaldovej múky
Suroviny:
600 g hladká špaldová múka,
200 g krupicový, alebo trstinový cukor,
1 ks veľké vajce,
1 ks kypriaci prášok do pečiva,
1 ks vanilkový cukor,
250 g maslo,
3 vanilkové pudingy,
1,5 l mlieko,
3-4 PL krupicový/trstinový cukor,
čerstvé jahody.
Postup:
V miske si pripravíme drobenku z múky, masla, kypriaceho prášku, vanilkového cukru, krupicového cukru a vajíčka. Všetko spolu premiešame rukami. 2/3-tiny dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Následne uvaríme hustý puding z 1,5 l mlieka, z 3 vanilkových pudingov, z 3-4 PL cukru a ešte horúce nalejeme na drobenku. Následne poukladáme čerstvé jahody nakrájané na plátky. Na jahody prisypeme zbytok drobenky (1/3-tinu) a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° C zhruba 45 minút. Vychladnutý koláč dáme do chladničky a nakoniec pokrájame.