Vynikajúce medové tortičky
Suroviny na cesto:
2 PL med,
250 g maslo,
160 g práškový cukor,
2 celé vajcia,
500 g hladká múka špeciál (prípadne špaldová hladká múka),
1 vanilkový cukor,
štipka soli,
1/2 ČL mletá škorica,
1 zarovnaná ČL sóda bikarbóny.
Suroviny na krém:
500 ml mlieko,
60 g Zlatý klas (1,5 balíka),
250 g maslo,
1 žĺtok,
50 ml um (rum, môžeme nahradiť citrónovou šťavou),
1 vanilkový cukor,
100 g kryštálový cukor.
Suroviny na obaľovanie a dohotovenie:
strúhaný kokos (kokosová múčka),
50 g čokoláda na varenie + 30 g cera
Postup:
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát, povykrajujeme kolieska. Kolieska naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 5-7 minút. Vychladnuté kolieska spájame po 3 ks koliesok krémom (hotovú naplnenú tortičku jemne stlačíme, z bokov vytečie krém, ktorým potrieme i boky). Natreté tortičky obalíme v kokosovej múčke a vrch pofrkáme čokoládovou polevou (čokoláda s cerou rozpustená vo vodnom kúpeli).
Príprava krému: