Pesto z medvedieho cesnaku si vo vašej kuchyni určite nájde široké využitie. Môžete ho použiť napr. k jednoduchým cestovinám, k mäsu, prípadne k zemiakovým plackám, alebo len tak natrieť na maslový chlieb.
Domáce pesto z medvedieho cesnaku pripravíme veľmi jednoducho. Naložíme ho do olivového oleja, pridáme orechy a ostatné chutné prísady a vynikajúce zdravé pesto z medvedieho cesnaku máme hotové 😉 Orechy môžeme pridať podľa vlastnej chuti, či už vlašské, kešu, ale výborne sa hodia i pistácie.
Príprava domáceho pesta z medvedieho cesnaku
Suroviny:
- 100 g listy medvedieho cesnaku,
- 150 ml olivový olej,
- 2 PL vlašské orechy,
- 1 strúčik cesnaku,
- kôra z 1 citróna (prípadne šťava z 1 citróna),
- štipka soli.
Postup:
Listy medvedieho cesnaku umyjeme, usušíme (prípadne necháme odkvapkať) a nakrájame. Do nádobky si dáme olivový olej, pridáme nadrobno nasekané vlašské orechy (môžu byť aj opražené, ale nemusia). Pridáme strúčik cesnaku, kôru z 1 citróna (namiesto kôry môžeme dať šťavu z citróna), štipku soli a postupne pridávame a mixujeme listy medvedieho cesnaku.
Všetko spolu dobre rozmixujeme, kým z toho nevznikne zelená pasta. Podľa potreby môžeme pridať ešte trocha olivového oleja. Hotové pesto uskladňujeme v chladničke cca 1 mesiac.
Extra panenský olivový olej 750 ml
Vyskúšajte vysokokvalitný extra panenský olivový olej s intenzívnou chuťou a jemnou arómou. Lisovaný je za studena z kalábrijských BIO olív výlučne mechanickými prostriedkami.
Nakupovať