Valentínske srdiečka

Tento famózny a rýchly dezert môžeme robiť s rôznymi obmenami múky, či už použijeme pšeničnú polohrubú múku, bezlepkovú múku, alebo špaldovú múku. Ak chceme orechový korpus, alebo kakaový, časť múky nahradíme mletými vlašskými orechmi, alebo kakaom. Taktiež plnka sa dá robiť s rôznymi kombináciami, namiesto medu a vanilkového extraktu môžeme dať sladené kondenzované mlieko Salko, alebo Salko Karamel.

Valentínske srdiečka z bezlepkovej múky

Suroviny na korpus:

5 ks vajcia,

5 PL bezlepková múka,

5 PL práškový cukor,

1/4 balíka kypriaci prášok do pečiva.

1 ČL olej,

v prípade kakaového korpusu (zameníme 2 PL múky za 2 PL), kakaa,

v prípade orechového korpusu (zameníme 2 PL múky za 2 PL mletých vlašských orechov).

Suroviny na plnku:

250 ml smotana na šľahanie 33 %,

250 ml mascarpone,

1 PL med,

5 kvapiek vanilkový extrakt.

Na dozdobenie:

250 g jahody,

čokoláda s vyšším obsahom kakaa.

 

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtok a vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu zašľahávame mixérom po 1 žĺtku a 1 PL práškového cukru. Keď je to vyšľahané na penu, zamiešame 5 PL bezlepkovej múky zmiešanej s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme olej. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C do zlatista. Hotový korpus necháme vychladnúť. Pomocou srdcových formičiek povykrajujeme srdcia, ktoré naplníme plnkou (medzi plnku a korpus môžeme dať i na plátky nakrájané jahody). Vrch aj boky srdiečok potrieme plnkou a dáme stuhnúť do chladničky min. na 6-8 hodín, najlepšie z večera do rána. Stuhnuté minitortičky pofrkáme rozpustenou čokoládou (vo vodnom kúpeli) a dozdobíme jahodami.

Príprava plnky: Mascarpone, med a smotanu mixérom zmiešame. Keď začne krém hustnúť, pridáme vanilkový extrakt.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.