Karamelová torta

Vynikajúca a jednoduchá torta či už k narodeninám, k Valentínovi, alebo na inú príležitosť s orechovými korpusmi a karamelovou plnkou, ozdobená chrumkavými sušienkami pokrytými čokoládou. Korpusy môžeme piecť o priemere 24 – 26 cm, podľa toho, či chceme tortu nižšiu, alebo vyššiu.

Orechovo-karamelová torta

Suroviny na 1 korpus (priemer 24 cm):

3 ks vajcia,

štipka soli,

3 PL polohrubá múka,

3 PL mleté vlašské orechy,

3 PL práškový cukor,

1,5 PL olej,

1 ČL vanilkový cukor,

1 ČL kypriaci prášok do pečiva.

Suroviny na karamelovú plnku:

sladené kondenzované mlieko Salko Karamel,

420 g maslo,

2 PL mleté vlašské orechy.

Suroviny na čokoládovú polevu:

100 g čokoláda na varenie,

80 g cera,

Na dozdobenie:

chrumkavé sušienky pokryté čokoládou dr.Gerard.

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielok. V miske vymiešame bielky so štipkou soli na tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, cukor, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, olej a všetko dobre vymiešame. Nakoniec primiešame orechy. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 10-15 minút. Takto upečieme 3 korpusy. Hotové korpusy potrieme karamelovou plnkou, polejeme čokoládovou polevou (vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda s cerou). Boky a vrch torty dozdobíme podľa fantázie chrumkavými sušienkami pokrytými čokoládou.

Príprava karamelovo-orechovej plnky: Salko Karamelo vymiešame s maslom a primiešame orechy podľa chuti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.