Muffiny sú rýchle, jednoduché, nenáročné na suroviny a prípravu a preto pridávam tento recept na vynikajúce hrnčekové perníkové muffiny plnené ovocím s nádychom Vianoc.
Vianočné perníkové muffiny plnené ovocím
Suroviny:
1 hrnček kyslá smotana,
2 hrnčeky malín, alebo ríbezlí,
¾ hrnčeka polohrubá múka,
½ hrnčeka kryštálový cukor,
1/3 hrnčeka olej,
1 vajce,
1/2 ČL prášok do perníka,
1/3 ČL jedlá sóda,
2 PL kakao,
štipka soli.
Na ozdobenie:
Posekané vlašské orechy, cukríky….
Postup:
V miske vymiešame kyslú smotanu s vajcom, polohrubou múkou, kryštálovým cukrom, soľou, práškom do perníka, jedlou sódou, kakaom a olejom. Papierové košíčky naukladáme na plech pre muffiny a naplníme ich perníkovým cestom do 2/3-in, pridáme drobné ovocie, doplníme zvyšným cestom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C zhruba 20 minút. Vychladnuté muffiny ozdobíme podľa fantázie posekanými vlašskými orechmi, prípadne cukríkmi a podobne.