Trené koláče

Čokoládová bábovka s orechami

Vynikajúca vôňa pri pečení a ešte lepšia chuť pri jedení. Kto má rád bábovky a miluje kombináciu čokolády s orieškami, tak určite musí vyskúšať túto vynikajúcu a lahodnú bábovku preliatu množstvom čokolády, s mletými i celými vlašskými orechami, posypanú mandľovými lupienkami. Táto mega čokoládová bábovka je lahodnejšia z horkej čokolády s vyšším obsahom kakaa.

Čokoládová bábovka s mletými i celými vlašskými orechami, posypaná mandľovými lupienkami

čokoládová bábovka s orechami fotopostup

Suroviny na cesto:

180 g maslo,

50 g horká čokoláda,

6 ks vajcia,

100 g kryštálový cukor,

1 vanilkový cukor,

1 ČL citrónová kôra,

80 g práškový cukor,

150 g polohrubá múka,

1/2 balíčku kypriaci prášok do pečiva,

štipka soli,

1 PL kakao,

50 g mleté vlašské orechy,

150 g celé vlašské orechy.

Suroviny na polevu:

200 g horká čokoláda (s vyšším obsahom kakaa),

40 g maslo,

20 – 30 g mandľové lupienky na posypanie.

 

Postup:

V malom hrnčeku si rozpustíme maslo, ktoré následne odstavíme z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú horkú čokoládu. Čokoládu miešaním rozpustíme. Bielky oddelíme od žĺtok. Žĺtky si vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do peny. Potom pridáme pripravenú čokoládu. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, štipku soli, kakao a mleté orechy. Všetko dobre vymiešame ručným mixérom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame kryštálový cukor. Sneh zapracujeme vareškou do cesta a nakoniec pridáme celé orechy a ešte raz všetko dobre premiešame. Hotovú zmes nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 °C zhruba 45 minút. Upečenú bábovku necháme mierne vychladnúť a vyklopíme. Bábovku polejeme horkou čokoládou, ktorú si rozpustíme s maslom a posypeme mandľovými lupienkami. Čokoládu necháme dobre stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *