Čokoládový perník s lekvárom

Čokoládový perník s lekvárom

Tento perník mäkkučký ako pavučinka s lekvárom, nasekanými orechami a kúskami čokolády pečiem obvykle, keď potrebujem upiecť niečo narýchlo. Keďže všetky suroviny dáme do jednej misky, koláč je rýchly, jednoduchý a čo je dôležité, je aj veľmi chutný.

Perník mäkkučký ako pavučinka s lekvárom a kúskami čokolády

čokoládový perník s lekvárom

Suroviny na perník:

1 dcl olej,

400 g hladká múka,

300 g práškový cukor,

1,5 ČL sóda bikarbóna,

1 PL kakao,

1 ČL mletá škorica,

500 ml mlieko,

1 ks kypriaci prášok do pečiva-do perníkov,

2 ks vajcia,

3 PL lekvár,

čokoláda,

nasekané vlašské orechy (nemusia byť),

50 ml rum,

Na potretie:

lekvár,

100 g čokoláda na varenie

80 g cera

 

Postup:

V miske premiešame hladkú múku s kypriacim práškom do perníka, pridáme sódu bikarbónu, práškový cukor, kakao a mletú škoricu. Následne pridáme vajcia, olej, mlieko, rum, 3 PL lekváru a všetko dobre vyšľaháme s ručným mixérom. Nakoniec pridáme kúsky čokolády a nasekané orechy, ktoré do zmesi zapracujeme vareškou. Hotovú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25 až 30 minút. Upečený perník necháme vychladnúť, potrieme ho lekvárom a polejeme čokoládovou polevou (roztopená čokoláda na varenie s cerou vo vodnom kúpeli). Hotový perník nakrájame na kocky, alebo rezy.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *