Pizza rožky

Prečo kupovať drahé pizza rožky v pekárňach, keď si môžeme pripraviť takéto jednoduché a chutné domáce pizza rožteky z kysnutého cesta? Z dávky vytvoríte 30 rožkov.

Pizza rožky z kysnutého cesta

pizza rožky fotopostup

Suroviny na cesto:

  • 300 ml mlieko,
  • 1 ČL kryštálový cukor,
  • 42 g droždie,
  • 600 g hladká múka,
  • štipka soli,
  • 150 ml olivový olej,
  • 1 ČL pizza korenie,

Suroviny na obloženie:

  • kečup alebo paradajková omáčka,
  • tvrdý plátkový syr (EIDAM),
  • šunková saláma,
  • 1 žĺtok na potretie,
  • strúhaný tvrdý syr na posypanie.

Postup:

Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. V miske zmiešame preosiatu hladkú múku, soľ, pizza korenie, olivový olej a kvások. Miesime 10 až 15 minút, až kým vypracujeme hladké cesto (ak miesime robotom, prvé 3 minúty zvolíme I. rýchlosť, keď sa suroviny spoja, zvýšime rýchlosť na II. a miesime ešte 7 minút, aby sa cesto odlepovalo od misky).

Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 45 až 50 minút na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozdelíme na päť častí, každú rozkrájame na 6 trojuholníkov, ktoré potrieme kečupom alebo paradajkovou omáčkou, obložíme šunkovou salámou, plátkami syru a sformujeme rohlíky.

Rožky formujeme tak, že trojuholník stočíme od širšej časti k užšej a konce zatočíme. Vytvarované rohlíky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 až 15 minút podkysnúť. Nakysnuté rožky potrieme žĺtkom, posypeme strúhaným syrom a dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 20 minút do zlata.

Extra panenský olivový olej 750 ml

Extra panenský olivový olej 750 ml

Vyskúšajte vysokokvalitný extra panenský olivový olej s intenzívnou chuťou a jemnou arómou. Lisovaný je za studena z kalábrijských BIO olív výlučne mechanickými prostriedkami.

Nakupovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.