Cuketová baba

Vajcová baba je jednoduchým, vynikajúcim a veľmi obľúbeným veľkonočným jedlom pripravovaným k sviatku Veľkej noci. Letným hitom je zas cuketová baba.

Receptov na cuketovú babu je množstvo, avšak ja ju pripravujem úplne jednoducho, tak isto ako vajcovú, len namiesto mäsa, pridám cuketu a papriku. Samozrejme suroviny si môžeme dať podľa chuti, takže ak by vám mäsko chýbalo, kľudne si ho môžete pridať 🙂

Príprava lahodnej cuketovej baby

Suroviny:

  • 10 ks rožky,
  • 10 ks vajcia,
  • 500 ml mlieko,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 1 cuketa,
  • 1 – 2 papriky,
  • petržlenová vňať,
  • soľ a mletá rasca podľa chuti,
  • štipka mleté čierne korenie,
  • masť + strúhanka na vymastenie plechu,
  • masť, olej alebo ghee na vysmážanie.

Postup:

Nakrájané rožky na malé kocky namočíme do mlieka, resp. zalejeme mliekom. Medzitým si v malom hrnci na masti/oleji zasmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky, alebo pásiky nakrájanú cuketu a papriku a chvíľku posmažíme.

Následne vylejeme do namočených rožkov, pridáme vajcia, soľ, korenie, mletú rascu a všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a opäť premiešame.

Hotovú zmes nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 – 200 °C zhruba 45 až 50 minút

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.