Či už ku káve, k čaju, k raňajkám, alebo na nedeľu, bábovky sú veľmi obľúbené, nenáročné a rýchle maškrty, ktoré zvládne každá gazdinka. A keďže receptov nie je nikdy dosť, pridávam tento recept na vynikajúcu bábovku s mascarpone. Bábovku môžeme upiecť i s tvarohovou obmenou, keď mascarpone zameníte za tvaroh.
Bábovka s mascarpone
Suroviny:
250 g práškový cukor,
250 g maslo,
4 vajcia,
štipka soli,
250 g polohrubá múka,
250 g mascarpone,
1 kypriaci prášok do pečiva,
1 PL kakao,
čokoláda.
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom a maslom do penista. Následne pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, mascarpone, čokoládu nalámanú na kocky a premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a štipky soli, ktorý do cesta zapracujeme vareškou. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme 1 PL kakaa. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy dáme biele cesto, na to tmavé cesto a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 45 – 50 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme a môžeme posypať práškovým cukrom.