Marhuľovo-ananásové trojuholníky

Pre milovníkov šťavnatých ovocných rezov z piškótového cesta,

ktoré nie sú ani sladké, ani kyslé, sú skrátka akurát 🙂 ,

pridávam tento recept na vynikajúce šťavnaté marhuľovo-ananásové trojuholníky s citrónovou príchuťou.

Marhuľovo-ananásové trojuholníky

Suroviny na piškótové cesto:

6 ks vajcia,

120 g práškový cukor,

120 g polohrubá múka,

1 ks vanilkový cukor,

20 ml voda,

postrúhaná citrónová kôra z pol citróna.

Suroviny na vanilkový krém:

200 ml mlieko,

25 g Zlatý klas Dr. Oetker,

1/2 balíka vanilkový cukor,

150 g maslo,

60 g kryštálový cukor,

20 ml um (rum),

1 ks žĺtok,

citrónová aróma, alebo citrónový sirup.

Suroviny na maruhuľovo-ananásovú náplň:

250 g ananásový kompót bez nálevu,

100 ml šťava z kompótu,

100 g marhuľový džem,

citrónová šťava z 1/2 citróna.

Suroviny na dohotovenie:

200 g biela čokoláda,

40 g cera,

tmavá čokoláda, ozdoby, transfer fólia…….

 

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov. V jednej miske vymiešame bielky s 2/3-inami kryštálového cukru – vyšľaháme na tuhý sneh. V druhej miske vymiešame žĺtky s 1/3-inou kryštálového cukru a s vanilkovým cukrom a následne pridáme vodu. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s citrónovou kôrou. Cesto rozdelíme na 2 polovice a rozotrieme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 7-10 minút. Po vychladnutí rozotrieme na spodný plát vanilkový krém s príchuťou citróna, naň nanesieme ananásovo-marhuľovú zmes, položíme vrchný plát a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny. Nakoniec vrch polejeme bielou čokoládou a dozdobíme podľa fantázie (strúhaná čokoláda, pofrkať tmavou čokoládou, prípadne použijeme pripravené ozdoby z natemperovanej čokolády, alebo môžeme použiť i transfer fóliu….).

Príprava vanilkového krému: Z mlieka, kryštálového a vanilkové cukru, žĺtka a krémového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote za občasného miešania. Do vychladnutého pudingu pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo. Do vyšľahaného krému pridáme citrónovú arómu, alebo citrónový sirup.

Príprava marhuľovo-ananásovej náplne: Ananásový kompót rozmixujeme – pridáme šťavu z kompótu a marhuľový džem. Varíme, kým nevznikne kašovitá hmota neroztekavej konzistencie, ktorú nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.

Príprava čokolády: Vo vodnom kúpeli rozpustíme ceru s čokoládou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.