Vynikajúce, jemnučké a krásne nadýchané čokoládové muffiny zo špaldovej múky a lá brownies, sú nenáročné na prípravu a sú skutočnou lahodnou maškrtou pre milovníkov čokolády.
Čokoládové muffiny zo špaldovej múky
Suroviny:
120 g horká čokoláda (s vyšším obsahom kakaa),
125 g maslo,
4 ks vajcia,
150 g trstinový/kryštálový cukor,
1 ks vanilkový cukor,
30 g holandské kakao,
75 g hladká špaldová múka,
1 ČL kypriaci prášok do pečiva,
45 mm košíčky.
Postup:
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s horkou čokoládou. V miske vymiešame vajcia s cukrom do penista, pridáme zmiešanú čokoládovo-maslovú hmotu a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec pridáme hladkú špaldovú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a s kakaom. Všetko spolu dobre vymiešame, kým nám nevznikne „čokoládová pena“ a môžeme plniť košíčky. Košíčky plníme do 2/3-in, nakoľko nám ešte „porastú“. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 15-20 minút. Z dávky vyjde 18 ks košíčkov.