Tento nenáročný na prípravu a zdravý tvarohový cheesecake s čučoriedkami z ovsených vločiek, bez pridaného cukru, múky, masla je vynikajúci fitness dezert, ktorý je bohatý na bielkoviny, má nízky objem sacharidov a množstvo vápnika.
Fitness tvarohový cheesecake s čučoriedkami
Suroviny na korpus (priemer tortovej formy 24 cm):
150 g ovsené vločky,
75 g mleté vlašské orechy,
1 vajce,
1,5 PL med,
voda podľa potreby.
Suroviny na krém:
500 g hladký tvaroh,
65-70 g biely jogurt,
1 vajce,
2-3 PL med,
čučoriedky, prípadne iné ovocie na ozdobenie.
Postup:
Orechy zmiešame spolu s ovsenými vločkami. V miske rozšľaháme vidličkou vajíčko, ktoré pridáme do zmesi ovsených vločiek s orechami a poriadne premiešame, spolu s lyžicou medu. Ak treba, aby cesto poriadne držalo, pridáme trošku vody. Hmotu rukou postláčame do hrudky. Rúru si dáme rozohriať na 170 stupňov. Hmotu natlačíme rukou na spodok tortovej formy a vytvoríme aj okraje. V miske si zmiešame tvaroh s jogurtom, rozšľahaným vajíčkom a medom (med môžeme pridať podľa chuti). Nanesieme polovicu krému na korpus a poukladáme naň polovicu čučoriedok. Na ne nanesieme zbytok krému a na vrch dáme opäť čučoriedky (čučoriedky na vrch môžeme dať i pred pečením, ale ak chceme zachovať čo najviac vitamínom, tak cheesecake môžeme čučoriedkami dozdobiť i po pečení). Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 20 minút.