Nivová nátierka

Fantastická a rýchla nivová nátierka je vhodná na očká, výborná je i na raňajky, večeru alebo na studené misy. Je mnoho receptov na nivovú pomazánku, niekto dáva tvaroh, niekto majonézu, tatársku omáčku, vajcia a podobne, mne sa však najviac osvedčila kyslá smotana 🙂

Lahodná nivová nátierka

nivova-pomazanka

Suroviny:

  • 1 niva (porcovaný trojuholník z Tesca, zhruba 150 až 170 g),
  • 250 g tradičné maslo,
  • 1 veľké bambino,
  • 2-3 PL kyslá smotana,
  • 1 cibuľa,
  • 1 zelená paprika.

Suroviny na ozdobenie:

  • hrozno (cherry rajčiny).

Postup:

Nivu nastrúhame, alebo rozdrobíme (popučíme vidličkou), pridáme zmäknuté maslo, syr bambino, kyslú smotanu, nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku. Kto má rád cesnak, môže ho kľudne pridať, ja ho však do tejto nátierky nedávam. Všetky suroviny dobre vymiešame a podávame s celozrnným pečivom, alebo urobíme očká, ktoré dozdobíme polovicami hrozna, prípadne cherry rajčinami.

 

4 komentáre

    • Dobrý deň, Monika. Áno, nátierka takto nie je až taká výrazná. Pokiaľ by ste ju chceli mať intenzívnejšiu, pridajte viac Nivy, príp. uberte z masla. Každému môže chutiť v inom pomere, preto kľudne experimentujte a prispôsobne si ju podľa svojich chutí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.