Múčnik s príchuťou rumu, to sú vynikajúce rumové rezy s rumovou polevou, ktoré sú veľmi chutné, rýchle a jednoduché. Dezert je vhodný pri každej príležitosti.
Rumové rezy
Suroviny na cesto:
250 g práškový cukor,
250 g maslo,
250 g hrubá múka,
6 ks vajcia,
80 g čokoláda (kakao),
100 ml rum (um),
hrsť mleté vlašské orechy.
Suroviny na rumovú polevu:
300-350 g preosiaty práškový cukor,
cca 4 PL rum (um)
2 ČL horúca prevarená voda.
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do penista, pridáme rozpustené maslo, čokoládu, alebo kakao, rum, hrubú múku, hrsť mletých vlašských orechov a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec vareškou do cesta zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 20 – 25 min. Vychladnutý koláč potrieme rumovou polevou a necháme stuhnúť.
Príprava polevy: Preosiaty práškový cukor vymiešame s rumom. Prevarenú vodu pridávame podľa potreby (záleží od cukru – ak je poleva riedka, pridáme práškový cukor, ak hustá, pridáme prevarenú vodu).
Hmmm,ten vyzera dobre!?Isto skùsim???