Vajíčkové nátierky, či pomazánky, sú vhodné na studené misy, očká, chlebíky, ale i len tak k raňajkám, či k večeri. Recept na vajíčkovú pomazánku, ktorú robievam s kyslou smotanou, som už pridala, teraz pridávam recept na vajíčkovú nátierku, ktorú robievam s nátierkovým maslom 🙂
Vajíčková nátierka
Suroviny:
6 ks vajcia na tvrdo,
250 g nátierkové maslo (Perla maslová so štipkou soli),
1-2 PL plnotučná horčica,
4-5 strúčikov cesnaku,
1 PL kečup,
soľ podľa chuti,
môžeme pridať aj petržlenovú vňať.
Postup:
Vajcia uvaríme na tvrdo a nakrájame na drobno. Pridáme nátierkové maslo, pretlačený cesnak, horčicu, kečup a soľ podľa chuti. Všetko spolu dobre premiešame. Hotovú nátierku natrieme na chlieb, očká… a ozdobíme petržlenovou vňaťou.