Mafiny s karamelkami

Mafiny s karamelkami zo špaldovej múky sú neodolateľné sladké dobroty, ktoré zaručene zlepšia náladu každému, kto ich ochutná. Nielenže bleskovo zmiznú z taniera, ale určite sa stanú vaším stálym obľúbeným dezertom.

Mafiny s karamelkami zo špaldovej múky

mafiny s karamelkami fotopostup

Suroviny na 12 kusov:

125 g mliečna, alebo biela čokoláda

10 mäkkých bonbónov (asi 120 g + na ozdobu),

150 g kryštálový/trstinový cukor,

štipka soli,

1 balíček vanilkový cukor,

1 ČL kypriaci prášok do pečiva,

150 g hladká špaldová múka,

50 g špaldová celozrnná múka,

6 PL olej,

2 PL biely jogurt,

2 vajcia,

2 PL rum (um).

 

Postup:

Formu na mafiny vyložíme papierovými košíčkami dostatočnej veľkosti, rúru vyhrejeme na 180 °C. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a bonbóny nakrájame na kúsky. V miske vyšľaháme vanilkový cukor, kryštálový cukor, soľ, olej a jogurt pomocou ručného šľahača do penista. Pomaly po troškách vmiešame roztopenú čokoládu, vajcia a rum. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame a dve tretiny cesta rozdelíme do košíkov. Zvyšné cesto zmiešame s kúskami karamelových bonbónov. Košíčky doplníme o karamelovú zmes a upečieme do zlatohneda. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 30 minút. Vychladnuté mafiny dozdobíme kúskom bonbónu a podávame ku káve.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.