Kávové zrná

Kto by nepoznal tradičnú nepečenú kávovú maškrtu – kávové zrná. Pre milovníkov kávy pridávam tento recept na vynikajúce kávové zrná v čokoláde, ktoré chutia ako z cukrárne 😉

Kávové zrná

Suroviny:

2 balíky (krabice) BB puding,

250 g práškový cukor,

250 g maslo,

2 žĺtky,

4 plné PL mletá zrnková káva,

2 PL rum.

Suroviny na čokoládovú polevu:

100 g čokoláda na varenie,

80 g cera.

 

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Do zmesi postupne zapracujeme BB puding, žĺtky, kávu a rum. Všetko spolu dobre vymiešame, až vznikne hustá hmota (aby sa odliepala od misy a dala sa tvarovať). Hmotu necháme stuhnúť v chladničke. Potom vytvarujeme zrná – ja som „vygúľala rovnaké valce“ a na rovnako veľké časti som ich nakrájala. Potom som rukou vytvarovala rovnaké valčeky a cez stred som urobila ryhu pomocou špáradla. Takto vytvarované zrná necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie z večera do rána. Na druhý deň ich namáčame v čokoláde (vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda s cerou). Hotové zrná necháme odkvapkať na mriežke a dáme opäť stuhnúť do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.