Čučoriedkový koláč

Najskôr mäkké a bobuľové ovocie, marhule, teraz uhorky a o chvíľu cvikla a podobne… Jednoducho, teraz väčšinou trávime viac času zaváraním ako pečením.  Ale predsa nejaký dezert, či už ku kávičke, alebo pre návštevu, musí byť 🙂  Preto pridávam tento recept na rýchly a veľmi chutný

hrnčekový čučoriedkový koláč s mrveničkou

Pšeničnú polohrubú múku môžeme kľudne zameniť za špaldovú múku a pripravíme si tak koláč v trochu zdravšej verzii 😉

Suroviny (1 hrnček = 250 ml) :

2 hrnčeky polohrubá múka (alebo špaldová múka),

1/2 hrnčeka trstinový/kryštálový cukor,

1 hrnček mlieko,

2 ks vajcia,

1/3 hrnčeka olej,

1 ČL kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker,

1 hrnček čučoriedky (ovocie podľa chuti).

Suroviny na mrveničku:

1/2 hrnčeka hrubá múka,

1/2 hrnčeka trstinový/kryštálový cukor,

1/4 hrnčeka tuk, alebo olej.

 

Postup:

Vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor. V miske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva, pridáme vajcia, olej a zmes mlieka s cukrom. Všetko spolu dobre vymiešame a vypracujeme cesto. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch koláča naukladáme čučoriedky alebo iné ovocie. Nakoniec koláč posypeme mrveničkou, ktorú pripravíme zmiešaním surovín na mrveničku a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-190 °C zhruba 25 až 30 minút.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.