Bryndzové oblátky

Bryndzové oblátky môžeme upiecť pri akejkoľvek príležitosti. Keďže sa blíži Veľká noc, ponúkam Vám tento recept na

Bryndzové oblátky

bryndzové oblátky

Suroviny:

  • 1 l mlieko,
  • 1/2 kg hladká múka Extra špeciál,
  • 4 ČL soľ,
  • 20 g rasca,
  • 4 PL olej,
  • 2 vajcia,
  • 120 g bryndza,
  • voda podľa potreby.

Postup:

Do hlbšej nádoby dáme preosiatu hladkú múku, soľ, rascu, bryndzu a spolu premiešame. V letnom mlieku rozhabarkujeme vajcia. Za stáleho mixovania s ručným mixérom na najnižšom stupni rýchlosti prilievame do múky. Nakoniec pridáme olej a všetko poriadne rozmixujeme – zvýšime na vyšší stupeň rýchlosti.

Cesto necháme odstáť minimálne 2 hodiny, ja však pečiem najskôr za 4 až 5 hodín. Jemnejšie oblátky sa však upečú z cesta, ktoré necháme postáť napríklad z večera do rána, alebo 10 až 12 hodín v chladničke. Cesto pri pečení by malo mať izbovú teplotu, takže keď ho vytiahneme z chladničky, necháme ho ešte chvíľu odstáť.

Ak je potrebné pred pečením si cesto rozriedime s trochou vody alebo mlieka, nepracujeme s hustým cestom!

Najlepšie zistíme, že je cesto husté pri správnej technike pečenia tak, že pri pečení zostanú oblátky vzadu tmavšie a vpredu bledšie. Potom sú dve možnosti, musíme silno pritlačiť, aby boli rovnako hrubé vzadu aj vpredu, alebo rozriedime cesto.

 

2 komentáre

  1. Dobry den, potrebovala by som velku radu. Znama robi bryndzove TRUBICKY, no nechce prezradit recept. Viete mi poradit? Tieto internetove recepty, su dobre, ale nedaju sa z nich robit trubicky iba oplatky. Co tam treba dat aku ingredienciu aby to cesto bolo ohybne? S pozdravom Vera

    • Dobrý deň, pani Vera, ospravedlňujem sa za neskoršiu odpoveď. Neviem vám žiaľ v tomto pomôcť. S výrobou bryndzových trubičiek nemám skúsenosti a nenapadá ma ani žiadna ingrediencia, s ktorou by sa dala dosiahnuť ohybnosť cesta. Možno cukor? Skúsili ste ich zatočiť ešte kým sú teplé priamo na platni?
      Prajem veľa úspechov pri ich príprave, budem rada, keď mi dáte vedieť ako sa vám s nimi darilo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.