Bezlepkové cupcakes

Vynikajúce bezlepkové orechovo-karamelové cupcakes s lahodným karamelovým krémom môžeme pripraviť na akúkoľvek príležitosť. Na veľkú noc ich ozdobíme orechami (arašidy, mandle) v čokoláde, na Valentína posypeme srdiečkami, na Vianoce a rodinné oslavy rôznymi farebnými cukríkmi, snehovými vločkami, marcipánovými ozdobami, čokoládou, trblietkami, cukrovou posýpkou, perličkami a podobne.

Bezlepkové  veľkonočné orechové cupcakes, plnené karamelom s lahodným karamelovo-maslovým krémom

veľkonočné bezlepkové cupcake fotopostup

Suroviny na cupcakes:

5 ks vajcia,

2 PL teplá voda,

150 g mleté vlašské orechy,

150 g práškový cukor,

1PL kakao.

Suroviny na plnku:

1/2 plechovky salko karamel.

Suroviny na krém:

150 g salko karamel,

150 g maslo,

Na ozdobenie:

arašidy v čokoláde

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V miske vyšľaháme mixérom žĺtky s cukrom do peny. Počas miešania pridáme 2 PL teplej vody. Do žĺtkovej zmesi zapracujeme vareškou mleté vlašské orechy, kakao a nakoniec po častiach zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Košíčky naplníme pripraveným cestom do 2/3-in. Do každého košíčka pridáme 1 ČL salka karamel, prekryjeme lyžicou cesta a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25 minút. Na vychladnuté cupcakes nanesieme cukrárenským vreckom krém a ozdobíme arašidmi v čokoláde.

Krém: Zmäknuté maslo a salko karamel ručne vymiešame na hladkým krém.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.