Hrnčekové koláče sú vďačné rýchle a chutné sladké dezerty, ktorými nič nepokazíme. Obľúbené sú najmä v lete, nakoľko sa dajú robiť s rôznymi obmenami čerstvého ovocia, sú osviežujúce a kedy žiadna gazdinka nechce dlho stáť pri sporáku 🙂 Lahodnú a šťavnatú chuť tomuto koláču dodáva ananás v spojení s mletým makom.
Vynikajúci, jednoduchý a rýchly
šťavnatý hrnčekový makový koláč s ananásom
Suroviny:
2 ks vajcia,
1 hrnček kryštálový/trstinový cukor,
2 hrnčeky polohrubá múka,
1 kypriaci prášok do pečiva,
1 hrnček mlieko,
1/2 hrnčeka olej,
1 hrnček mletý mak,
1 hrnček ananás.
Postup:
Vajcia s cukrom vymiešame do peny, pridáme ostatné suroviny, okrem ananásu a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch naukladáme ananás nakrájaný na kocky a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 35 – 40 minút.