Domáci vaječný koňak

Tento vynikajúci domáci vaječný koňak robím hlavne na Veľkú noc i Vianoce. Namiesto mlieka dávam zahustené mlieko, čím je koňak hustejší, lahodnejší a chutnejší.

Domáci vaječný koňak

domáci vaječný koňak

Suroviny:

300 g práškový cukor,

2 ks vanilkový cukor,

8 ks žĺtky,

2 ks salko,

1 ks zahustené mlieko 410 ml (alebo 4 dcl mlieko),

1/2 l rum.

 

Postup:

V mise vymiešame práškový cukor, vanilkové cukre a žĺtky do peny. Potom pridáme 2 salka, 1 zahustené mlieko (zahustené mlieko používam namiesto obyčajného mlieka, koňak je tak hustejší). Všetko spolu vymiešame a dáme zohriať nad paru, nie prevariť, iba zohriať tak, aby sme udržali prst. Potom misku namočíme do studenej vody, premiešame a nakoniec vylejeme 1/2 l rumu. Všetko spolu zamiešame a naplníme do vysterilizovaných fliaš. Skladujeme v chlade.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.