Linecké pečivo

Výborné a jemné linecké pečivo nesmie chýbať na žiadnom Štedrovečernom stole, ani na Veľkú noc. Linecké koláčiky patria medzi trvanlivé pečivo, ktoré taktiež môžeme pripraviť kedykoľvek v roku ku káve, alebo k čaju.

Linecké pečivo

linecké pečivo

Suroviny:

750 g hladká múka,

250 g práškový cukor,

2 ks maslo 250 g,

3 žĺtky,

1 celé vajce,

1 vanilkový cukor.

Na zlepovanie: lekvár.

Na ozdobenie: práškový cukor, čokoláda…

 

Postup:

Múku preosejeme s práškovým cukrom, spracujeme s vychladnutým, na kocky nakrájaným maslom. Postupne pridáme ostatné suroviny a vymiesime hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie, alebo mikroténového sáčku a  dáme na 2 hodiny do chladničky. Cesto môže v chladničke odpočívať aj cez noc. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske zhruba na 5 mm, povykrajujeme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 8 až 10 minút. Vychladnuté pečivo zlepujeme lekvárom a zdobíme podľa fantázie.

 

Jeden komentár

  1. Cesto akurát zarobené, odpočíva v chladničke 🙂 a rovno dvojitá dávka, pretože tieto linecké sú naozaj fantastické

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.