RAW torta ríbezľová s matcha čajom

Po všetkých tých plnkových a suchých zákuskoch  možno zachutí i niečo zdravšie, tak pridávam tento recept na raw tortu s matcha čajom a s ríbezľami. Ríbezle možno použiť i zmrazené (v takom prípade ich treba nechať čiastočne rozmraziť), alebo ich možno zameniť za akékoľvek iné ovocie (jahody, čučoriedky, maliny…)

Raw torta ríbezľová s matcha čajom

Suroviny na korpus (24 cm priemer):

2 hrnček vlašské orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené),

1/2 hrnček ďatle (namočené na pol hodiny do vody), namiesto ďatlí môžeme dať i hrozienka, sušené slivky….).

Suroviny na náplň s matcha čajom:

1,5 hrnček kešu orechy,

1/2 hrnček kokosový olej,

1/2 hrnček medu,

šťava z 1 kusu limetka (citrón),

2 g matcha čaj.

Suroviny na ríbezľový krém:

600 g ríbezle,

300 ml panenský kokosový olej,

300 g kešu orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené), namiesto orechov môžeme použiť strúhaný kokos,

3 – 5 PL med,  javorový, alebo agávový sirup,

1 ČL vanilkový extrakt.

 

Postup:

Orechy rozmixujeme s ďatlami a vypracujeme lepivú hmotu, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy. Pripravíme si krém s matcha čajom. Všetky ingrediencie na krém rozmixujeme do hladka a hmotu rozotrieme na korpus (ak je hmota hustá, pridáme pár lyžíc vody). Dáme na hodinku stuhnúť do chladničky. Tak isto pripravíme krém z ríbezlí. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín. Ozdobíme ovocím.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.