Po všetkých tých plnkových a suchých zákuskoch možno zachutí i niečo zdravšie, tak pridávam tento recept na raw tortu s matcha čajom a s ríbezľami. Ríbezle možno použiť i zmrazené (v takom prípade ich treba nechať čiastočne rozmraziť), alebo ich možno zameniť za akékoľvek iné ovocie (jahody, čučoriedky, maliny…)
Raw torta ríbezľová s matcha čajom
Suroviny na korpus (24 cm priemer):
2 hrnček vlašské orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené),
1/2 hrnček ďatle (namočené na pol hodiny do vody), namiesto ďatlí môžeme dať i hrozienka, sušené slivky….).
Suroviny na náplň s matcha čajom:
1,5 hrnček kešu orechy,
1/2 hrnček kokosový olej,
1/2 hrnček medu,
šťava z 1 kusu limetka (citrón),
2 g matcha čaj.
Suroviny na ríbezľový krém:
600 g ríbezle,
300 ml panenský kokosový olej,
300 g kešu orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené), namiesto orechov môžeme použiť strúhaný kokos,
3 – 5 PL med, javorový, alebo agávový sirup,
1 ČL vanilkový extrakt.
Postup:
Orechy rozmixujeme s ďatlami a vypracujeme lepivú hmotu, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy. Pripravíme si krém s matcha čajom. Všetky ingrediencie na krém rozmixujeme do hladka a hmotu rozotrieme na korpus (ak je hmota hustá, pridáme pár lyžíc vody). Dáme na hodinku stuhnúť do chladničky. Tak isto pripravíme krém z ríbezlí. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín. Ozdobíme ovocím.