Slimáky z lístkového cesta, či už plnené ako pizza slimáky, alebo len syrové…. sú veľmi obľúbenou chuťovkou. Je to rýchly, jednoduchý a výborný recept na slanú maškrtu pre každú gazdinku, ktorý je nenáročný na prípravu i suroviny.
Slimáky z lístkového cesta
Suroviny:
250 g lístkové cesto,
kečup, alebo paradajkové pesto
pizza korenie,
šunková saláma, (slanina, schwarzwaldská šunka….)
tvrdý syr,
vajce na potretie.
Postup:
Na pomúčenej kuchynskej doske rozvaľkáme lístkové cesto, ktoré potrieme kečupom, alebo paradajkovým pestom, naukladáme na kolieska nakrájanú šunkovú salámu, na to dáme plátky syra (ak nemáme plátky, syr nastrúhame) a posypeme pizza korením. Cesto pevne zrolujeme do rolády a nakrájame na cca 1,5 cm kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15 – 20 minút do zlatista.