Vynikajúcu pribináčikovú tortu s ovocím, s lahodným krémom a lá Pribináčik deti nesmierne milujú 🙂 Torta je osviežujúca, najmä deťom veľmi chutí a najlepšie je ju dozdobiť ovocím.
Ak sa rozhodneme tortu dozdobiť poťahovou hmotou, pribináčikovú plnku použijeme dovnútra, nie ako podklad pod poťahovú hmotu, nakoľko by mohla hmota jemne tiecť. Pod poťahovú hmotu je lepšie použiť klasickú maslovú plnku, resp. maslo vymiešané s cukrom.
Famózna tvarohová torta s krémom a lá Pribináčik a ovocím
Suroviny na korpus:
- 200 g kryštálový cukor,
- 100 ml voda,
- 100 ml olej,
- 4 vajcia,
- 200 g hladká múka (múku môžeme kľudne zameniť za špaldovú hladkú),
- 1 vanilkový cukor,
- 1 kypriaci prášok do pečiva.
- domáci lekvár na potretie,
- ovocie podľa chuti.
Suroviny na plnku:
- 2 ks smotana na šľahanie 33 %,
- 2 ks jemný tvaroh (môže byť i hrudkovitý, ale v prípade dozdobenia torty s ovocím, určite treba použiť jemný),
- 2 PL práškový cukor,
- 1 vanilkový cukor,
- 2 pudingy za studena Creme Olé.
Na dozdobenie:
- ovocie, alebo poťahová hmota.
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske si vymiešame žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom pridáme vodu, olej a vymiešame ručným mixérom.
Ďalej pridáme preosiatu hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko spolu dobre vymiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, ktorý do cesta zapracujeme vareškou.
Hotové cesto dáme do vymastenenej a múkou vysypanej tortovej formy o priemere 24 cm a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C zhruba 30 až 35 minút do zlatista.
Hotový korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme pomocou nite alebo noža na dve polovice. Spodný korpus potrieme lekvárom, dáme pribináčikovú plnku (ak budeme tortu zdobiť ovocím, dáme polovicu plnky a zvyšnou potrieme celú tortu), naukladáme ovocie podľa chuti a priložíme druhý korpus.
Celú tortu potrieme zvyšným krémom a dozdobíme ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny. Ak by sme tortu chceli zdobiť poťahovou hmotou, pribináčikovú plnku použijeme do vnútra torty a pod poťahovú hmotu dáme klasickú maslovú plnku, alebo vymiešané maslo s cukrom.
Príprava plnky:
Smotany na šľahanie vymiešame do tuha. V miske vymiešame tvarohy s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme pudingové prášky, dobre premiešame a nakoniec pridáme vyšľahanú tuhú šľahačku. Všetko spolu dobre premiešame.
Dobry den, prosim Vas, akeho priemeru ste pouzili formu pri tomto mnozstve surovin? Vopred dakujem. Daniela
Dobrý deň Danka,
priemer tortovej formy 24 cm. Pekný deň prajem Zuzana
Prosim Vas je krem vhodny na potretie holej torty?
Dobrý deň, krém je vhodný aj na potretie holej torty, je ho možné i zafarbiť a tak tortu nádherne dozdobiť.
Dobrý deň, robila som plnku podľa vášho návodu a plnka bola dosť hustá. Čím by som ju mohla rozriediť,aby bola vlãčnejšia?
Dobrý deň, Žofia, áno, táto plnka je hustejšia. Skúste zvoliť jemnejší tvaroh. Každopádne by som plnku neodporúčala riediť.