Ak máte, alebo ste dostali prerastené uhorky, ktoré už nie sú ani na kvašáky, istotne si doma pripravujete uhorkový šalát. Prečo si takýto šalát nezakonzervovať a nepochutiť si na ňom i po uhorkovej sezóne 🙂 . Preto pridávam tento recept na vynikajúci zaváraný uhorkový šalát, do ktorého sa môže pridať i mladá cuketa.
Zaváraný uhorkový šalát s cuketou
Suroviny:
- 4 kg uhorky,
- 300 ml ocot,
- 300 g kryštálový cukor,
- 1/2 PL soľ,
- 3-4 cibuľa,
- môžeme pridať i 1 – 2 feferóny – nemusí byť.
Postup:
Uhorky umyjeme, ošúpeme (ak sú mladé, šupku môžeme nechať) a nakrájame na kolieska. Do nakrájaných uhoriek pridáme nakrájanú cibuľu i feferóny.
Potom pridáme ostatné veci ako, soľ, cukor a ocot a všetko spolu dobre premiešame. Šalát necháme postáť zhruba 20 – 30 minút, aby „nažil“. Následne ho opäť premiešame a môžeme plniť do čistých zaváraninových pohárov.
Poháre sterilizujeme 20 minút pri teplote 80 °C.
Mozem sa opytat salat sa nepokazi ked tam nejde deko dakujem za Vasu odpoved
Dobrý deň, pani Alžbeta, nemusíte sa obávať, uhorkový šalát Vám vydrží aj bez deka.
Ahoj Zuzka prosím ťa môžem sterilizovať aj vyváraním vo vodnom kúpeli ďakujem za odpoveď pekný deň prajem Andrea
Ahoj Andrejka, áno, sterilizovať môžeš aj vo vodnom kúpeli.