Svadobné koláčiky

Vynikajúce domáce svadobné koláčiky zo špaldovej múky plnené tvarohovou plnkou, ktoré môžeme robiť s orechovou i makovou obmenou u nás veľmi rýchlo zmizli z taniera. Napriek tomu, že cesto nenechávame kysnúť ani podkysnúť, treba sa obrniť troškou trpezlivosti, nakoľko sú to také malé jednohubky 😉

Špaldové svadobné koláčiky

Suroviny na cesto:

420 g hladká špaldová múka,

štipka himalájska soľ,

250 g maslo,

30 g droždie,

2 PL práškový cukor,

1 ks vanilkový cukor,

1 vajce,

6 PL smotana na šľahanie 33 %.

Suroviny na tvarohovú plnku:

250 g tvaroh,

1 žĺtko,

1 vanilkový cukor,

1-2 PL práškový cukor.

1 vajce na potretie + práškový cukor na posypanie.

 

Postup:

Všetky ingrediencie dáme do jednej misky (žiaden kvások, droždie iba pomrvíme) a vymiesime hladké cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ani podkysnúť. Cesto ihneď vyvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorčeky 4 x 4 cm. Do stredu dáme tvarohovú plnku (pripravíme zmiešaním všetkých surovín na plnku) a zabalíme. Chytíme dve protiľahlé strany, pritlačíme ich prstom. To isté zopakujeme na druhých dvoch stranách a spojíme ich. Hotové koláčiky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15 minút. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.