Ak máte radi pudingové dezerty a chcete pripraviť rýchlu a osviežujúcu tortu pre oslávenca, alebo len tak ako nedeľný dezert ku kávičke, pridávam tento recept na nenáročnú, ale za to vynikajúcu tortu 🙂
Osviežujúca pudingová torta s ovocím a so šľahačkou
Korpus pečiem i ako bezlepkový, keď polohrubú múku zamením za bezlepkovú.
Suroviny na korpus (priemer 26 cm):
5 ks vajcia,
štipka soli,
5 PL polohrubá múka,
5 PL práškový cukor,
1/4 balíka kypriaci prášok do pečiva.
1 ČL olej.
Ovocie podľa chuti.
Suroviny na pudingovú plnku:
1 vanilkový puding (puding podľa chuti),
500 ml mlieko,
2 PL kryštálový cukor.
Suroviny na šľahačku:
500 ml smotana na šľahanie
2 ks vanilkový cukor.
Na dozdobenie:
čokoládové hobliny, strúhaná čokoláda…..
Postup:
Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov a štipki soli si vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu zašľahávame mixérom po 1 žĺtku a 1 PL práškového cukru. Keď je to vyšľahané na penu, zamiešame 5 PL polohrubej (bezlepkovej) múky zmiešanej s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme olej. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, naukladáme ovocie a pečieme pri teplote 190-200 °C do zlatista. Na vychladnutý korpus dáme puding, ktorý pripravíme podľa návodu na obale a necháme stuhnúť. Nakoniec nanesieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom, dozdobíme strúhanou čokoládou, alebo čokoládovými hoblinami a dáme do chladničky.