Pudingová torta

Ak máte radi pudingové dezerty a chcete pripraviť rýchlu a osviežujúcu tortu pre oslávenca, alebo len tak ako nedeľný dezert ku kávičke, pridávam tento recept na nenáročnú, ale za to vynikajúcu tortu 🙂

Osviežujúca pudingová torta s ovocím a so šľahačkou

Korpus pečiem i ako bezlepkový, keď polohrubú múku zamením za bezlepkovú.

Suroviny na korpus (priemer 26 cm):

5 ks vajcia,

štipka soli,

5 PL polohrubá múka,

5 PL práškový cukor,

1/4 balíka kypriaci prášok do pečiva.

1 ČL olej.

Ovocie podľa chuti.

Suroviny na pudingovú plnku:

1 vanilkový puding (puding podľa chuti),

500 ml mlieko,

2 PL kryštálový cukor.

Suroviny na šľahačku:

500 ml smotana na šľahanie

2 ks vanilkový cukor.

Na dozdobenie:

čokoládové hobliny, strúhaná čokoláda…..

 

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov a štipki soli si vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu zašľahávame mixérom po 1 žĺtku a 1 PL práškového cukru. Keď je to vyšľahané na penu, zamiešame 5 PL polohrubej (bezlepkovej) múky zmiešanej s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme olej. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, naukladáme ovocie a pečieme pri teplote 190-200 °C do zlatista. Na vychladnutý korpus dáme puding, ktorý pripravíme podľa návodu na obale a necháme stuhnúť. Nakoniec nanesieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom, dozdobíme strúhanou čokoládou, alebo čokoládovými hoblinami a dáme do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.