Domáca becherovka

Domáca becherovka

Pripraviť si domácu becherovku nie je nič náročné. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledný efekt vynikajúci. Jednoducho zmiešame všetky suroviny, necháme vylúhovať, precedíme cez sitko a hotovo. Ak ste čakali niečo zložitejšie, tak v tomto recepte ste sa nedočkali 🙂 Becherovku môžeme pripraviť z vodky, ale i z domácej slivovice, prípadne jablkovice. Domáca becherovka má výraznú chuť a rozhodne sa s ňou nemusíte báť pohostiť akýchkoľvek hostí.

Domáca becherovka

zo sypaného čaju Stomaran

domáca becherovka

Suroviny:

1 l vodka, (môže byť i domáca jablkovica, prípadne slivovica)

4 ČL sypaný čaj stomaran, (alebo 2 sáčky, čaj kúpime v lekárni),

1 vanilkový cukor,

1 ks 2-3 cm dlhá celá škorica,

5-6 ks klinčeky,

4 PL kryštálový/trstinový cukor.

 

Postup:

Všetky suroviny zalejeme alkoholom a necháme vylúhovať 24 hodín, za občasného premiešania. Po vylúhovaní precedíme (prefiltrujeme) cez sitko a domáca becherovka je hotová. Hotovú becherovku nalejeme do fliaš a uskladňujeme v tmavej komore, alebo v chladničke.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *