Pripraviť si domácu becherovku nie je nič náročné. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledný efekt vynikajúci. Jednoducho zmiešame všetky suroviny, necháme vylúhovať, precedíme cez sitko a hotovo. Ak ste čakali niečo zložitejšie, tak v tomto recepte ste sa nedočkali 🙂 Becherovku môžeme pripraviť z vodky, ale i z domácej slivovice, prípadne jablkovice. Domáca becherovka má výraznú chuť a rozhodne sa s ňou nemusíte báť pohostiť akýchkoľvek hostí.
Domáca becherovka
zo sypaného čaju Stomaran
Suroviny:
1 l vodka, (môže byť i domáca jablkovica, prípadne slivovica)
4 ČL sypaný čaj stomaran, (alebo 2 sáčky, čaj kúpime v lekárni),
1 vanilkový cukor,
1 ks 2-3 cm dlhá celá škorica,
5-6 ks klinčeky,
4 PL kryštálový/trstinový cukor.
Postup:
Všetky suroviny zalejeme alkoholom a necháme vylúhovať 24 hodín, za občasného premiešania. Po vylúhovaní precedíme (prefiltrujeme) cez sitko a domáca becherovka je hotová. Hotovú becherovku nalejeme do fliaš a uskladňujeme v tmavej komore, alebo v chladničke.
Ja davam aj med a dosť materinej dúšky.
Zdenko, ďakujem za komentár, určite to vyskúšam. Pekný deň prajem. Zuzana