Vanilkové venčeky

Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta

Suroviny:
Pálená hmota:
220 g hladká múka špeciál,
100 g olej,
6 vajcia /280 g/,
štipka soli,
300 ml voda.
Krém
1 Zlatý klas,
500 ml mlieko,
1 ks vanilkový cukor,
8 PL práškový cukor,
200 g maslo.
Na posypanie: práškový cukor

Postup:
Dáme variť vodu, olej a štipku soli. Potom pridáme preosiatu hladkú múku, krátko porestujeme, kým nám nevznikne také cestíčko. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme vajcia a vymiešame hladkú pálenú hmotu. Pomocou cukrárskeho vrecka striekame na vymastené plechy kruhy (na plech otlačíme kruhy pomocou formičky, ktorú dáme do múky a následne ju otlačíme na plech, potom striekame pálenú hmotu). Pálenú hmotu nanášame bez prerušenia a v dvoch vrstvách. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C zhruba 8 min a dopekáme pri teplote 190 °C ešte 20 až 25 minút. Ešte horúce ich prekrojíme, necháme vychladnúť, naplníme a posypeme práškovým cukrom.

Krém : Zo Zlatého klasu, vanilkového cukru a mlieka uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. V miske vymiešame maslo s práškovým cukrom, ktoré postupne zamiešame do vychladnutého pudingu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.