Krehunké chuťovo vynikajúce
čokoládovo-kokosové trubičky
Suroviny:
1 l mlieko,
1 dcl voda,
1/2 kg hladká múka Extra špeciál,
150 g kryštálový cukor,
5 PL olej,
1 žĺtok,
2 ks vanilkový cukor,
1 PL med,
150 g strúhaný kokos,
3 PL kakao,
4 PL Granko.
Postup:
Žĺtok, kryštálový cukor a vanilkový cukor rozhabarkujeme vo vlažnom mlieku spolu s vodou. Do hrnca si dáme preosiatu hladkú múku, pridáme zmes žĺtka, kryštálového cukru, vanilkového cukru, mlieka a vody. Všetko dobre rozmixujeme s ručným mixérom na najnižšom stupni rýchlosti, neskôr zvýšime na vyšší stupeň rýchlosti. Potom pridáme strúhaný kokos, kakao, Granko, med a nakoniec pridáme olej. Všetko spolu ešte dobre rozmixujeme, aby sa nevytvorili hrudky.
Cesto necháme odstáť minimálne 2 hodiny, ja však pečiem najskôr za 4 až 5 hodín. Jemnejšie trubičky sa však upečú z cesta, ktoré necháme postáť napríklad z večera do rána, alebo 10 až 12 hodín v chladničke. Cesto pri pečení by malo mať izbovú teplotu, takže keď ho vytiahneme z chladničky, necháme ho ešte chvíľu odstáť.
Ak je potrebné pred pečením si cesto rozriedime s trochou vody, nepracujeme s hustým cestom!
Ak sa cesto pri pečení lepí, pridáme trochu oleja. Pri pečení potierame platne včelou medzistienkou zabalenou v handričke. Ak by sa z vosku uvoľnilo viac, je potrebné utrieť, lebo platne nemôžu byť premastené.