Keď čakáme návštevu, nemáme čas piecť a potrebujeme niečo na rýchlo, určite padne vhod i recept na takúto vynikajúcu, rýchlu a jednoduchú maškrtu. Tento nepečený dezert, mal veľký úspech najmä u detí, nakoľko jeho lahodná chuť pripomína tvarohový dezert s príchuťou čokolády, čiže čokoládový termix 🙂
Čokoládový nepečený cheesecake
Suroviny na korpus:
1 veľký balík BeBe kekse (alebo 2 menšie),
100 g maslo.
Suroviny na plnku:
500 g jemný nízkotučný tvaroh,
300 g čokoláda s vyšším obsahom kakaa,
250 ml smotana na šľahanie 33%.
Suroviny na ganache polevu:
100 g čokoláda s vyšším obsahom kakaa,
140 ml smotana na šľahanie 33 %.
Postup:
Sušienky rozdrvíme a pridáme rozpustené maslo. Vymiešaním vznikne sušienková zmes, ktorú rukou natlačíme na dno tortovej formy o priemere 24 cm (dno tortovej formy vystelieme alobalom, alebo papierom na pečenie). Vo vodnom kúpeli nad parou rozpustíme čokoládu a necháme ju vychladnúť pri izbovej teplote. Medzitým si v miske vymiešame ručným mixérom tvaroh so smotanou. Do vymiešamej zmesi tvarohu a smotany pridáme rozpustenú čokoládu izbovej teploty a všetko spolu poriadne vymiešame. Hotovú zmes nalejeme na sušienkový korpus, pekne uhladíme a vrch polejeme mierne vychladnutou ganache polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Príprava ganache polevy: Smotanu na šľahanie tesne pred bodom varenia odstavíme, pridáme čokoládu a premiešame.