Dvojfarebné kocky

Kakaový piškótový koláč s orechovou plnkou, potiahnutý bielou hmotou zo sušeného mlieka:

Vianočné dvojfarebné kocky

dvojfarebne-kocky

Suroviny na piškótu:

4 ks vajcia,

200 g práškový cukor,

200 g polohrubá múka,

1 kypriaci prášok do pečiva,

100 ml olej,

100 ml voda,

2 PL kakao.

Suroviny na plnku:

200 g mleté vlašské orechy,

6 PL um (rum).

Suroviny na biely plát (poťahová hmota):

250 g CERA,

200 g práškový cukor,

150 g sušené mlieko,

Solamyl na posypanie.

Suroviny na čokoládovú polevu:

100 g čokoláda na varenie,

100 g cera.

 

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, potom pridáme olej, vodu, preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, kakao a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec do cesta vareškou zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 20 až 25 minút. Piškótu necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku: Zmiešame orechy s rumom a necháme postáť. Nakoniec si pripravíme biely plát (poťahovú hmotu): Stuhnutú ceru postrúhame, pridáme preosiaty práškový cukor, sušené mlieko a vymiesime. Biely plát rozvaľkáme na podložke posypanej Solamylom na veľkosť piškóty a môžeme vrstviť. Kakaová piškóta, na to orechová plnka a prekryjeme bielym plátom, trocha pritlačíme a necháme postáť. Pokrájame na štvorce 6×6 cm a priečne namáčame do čokoládovej polevy (vo vodnom kúpeli rozpustíme ceru s čokoládou), necháme stuhnúť a podávame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.