Banánové rezy

Banánové rezy, po ktorých sa len tak zapráši 🙂 sú skutočne vynikajúce, rýchle a nenáročné. Tento dezert z piškótového cesta, potretý lekvárom s poriadnou vrstvou banánu, zaliaty lahodnou vanilkovou plnkou a posypaný grankom sa hodí na každú príležitosť.

Banánové rezy

bananove-rezy

Suroviny na korpus:

200 g práškový cukor,

4 vajcia,

100 ml vlažná voda,

100 ml olej,

250 g polohrubá múka,

1 kypriaci prášok do pečiva.

lekvár na potretie,

3-4 banány na obloženie,

Suroviny na vanilkový krém:

1 vanilkový cukor,

1 Zlatý klas,

700 ml mlieko,

1 PL hladká múka,

3-4 PL kryštálový cukor,

250 g maslo,

150 g práškový cukor.

Na posypanie:

granko

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielok. V miske vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do penista, pridáme vlažnú vodu, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec vareškou zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 20-25 minút. Na vychladnutý korpus nanesieme vrstvu lekváru. Na lekvár naukladáme na kolieska nakrájané banány, ktoré zalejeme vanilkovým krémom. Vrch posypeme grankom.

Príprava vanilkového krémuZ vanilkového cukru, kryštálového cukru, mlieka, Zlatého klasu a hladkej múky si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote za občasného miešania. V miske si vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a následne primiešame vychladnutý puding. Krém vymiešame do hladka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.