Lečo

Keďže je sezóna a kto má záhradku a v nej má k dispozícii veľa zrelých paprík a rajčín, je ideálne pripraviť si domáce zavárané lečo.

Lečo

lečo

Suroviny:

5 kg zelená paprika,

3 kg paradajky,

soľ podľa chuti (ja dávam zhruba 3 PL),

olej,

cibuľa podľa chuti – nemusí byť.

 

Postup:

Umytú a očistenú papriku bez jadrovníkov nakrájame na rezance. Červené paradajky umyjeme, na chvíľu ponoríme do vriacej vody, olúpeme a nakrájame na drobno. Podľa možností odstránime zrniečka. Cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na drobno. Do hrnca dáme olej, pridáme cibuľu a chvíľu podusíme. Potom pridáme pokrájanú papriku a dusíme do polomäkka. Nakoniec pridáme paradajky, podľa chuti osolíme a udusíme do mäkka. Horúce plníme do čistých zaváracích pohárov, ktoré dobre zavrieme a sterilizujeme. Sterilizujeme zhruba 15 minút od bodu varu. Z dávky mi vyjde približne 20 kusov malých pohárov (330 ml).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.