Nutellová torta s glazúrou

Keďže môj manžel je milovníkom klasických tôrt na vrchu s čokoládou, čiže žiadne poťahové hmoty a táto torta bola určená hlavne pre neho , pripravila som túto jednoduchú tortičku s klasickou piškótou, s krémom z nutelly, mascarpone a zo šľahačky. Vrch som poliala polevou s magickým vzhľadom, ktorá pripomína hviezdnu oblohu, čiže zrkadlová glazúra (Mirror glaze)

Nutellová torta s glazúrou

Suroviny na korpus (priemer 24 cm):

5 ks vajcia,

štipka soli,

5 PL polohrubá múka,

5 PL práškový cukor,

1/4 balíka kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker,

1 ČL olej.

Suroviny na nutellový krém:

250 ml smotana na šľahanie 33%-tná,

250 g Nutella,

250 g mascarpone.

Suroviny na zrkadlovú glazúru:

150 g biela čokoláda,

150 ml med,

150 g kondenzované mlieko Salko,

150 g kryštálový cukor,

75 ml voda,

1 PL želatína Dr.Oetker,

potravinárske farbivo.

 

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtok a z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu zašľahávame mixérom po 1 žĺtku a 1 PL práškového cukru. Keď je to vyšľahané na penu, zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme olej a všetko dobre vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 200 °C do zlatista. Vychladnutý korpus prekrojíme. Tortu naplníme nutellovým krémom, taktiež aj vrch i boky torty a necháme ju stuhnúť v chladničke do druhého dňa. Potom polejeme zrkadlovou glazúrou.

Príprava nutellového krému: Vyšľaháme spolu mascarpone s nutellou. V druhej miske vyšľaháme šľahačku a všetko spolu spojíme. Vznikne lahodný krém. Cukor sa nepridáva, nakoľko nutella je dosť sladká.

Zrkadlová glazúra: Želatinu nasypeme do 30 ml vody a necháme ju napučať zhruba 10-15 minút. Do hrnca dáme zvyšok vody (45 ml), med a cukor. Zmes privedieme do varu a varíme po dobu 2 minút. Následne odstavíme z ohňa, pridáme kondenzované mlieko (zmiešané s potravinárskym farbivom) a napučanú želatínu. Potom pridáme rozdrvenú čokoládu a rýchlo miešame, kým sa úplne nerozpustí. Tortu položíme buď na plechovku, zaváraninový pohár….. a oblievame polevou. Poleva sa v žiadnom prípade nevyrovnáva lyžicou, necháme ju samovoľne roztekať po torte. Poleva sa môže nalievať cez jemné sitko, aby sa zabránilo bublinám. Po 2 hodinách povlak stvrdne a torta bude mať magický vzhľad ako hviezdna obloha – Mirror glaze.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.