Zemiakové placky

Jednoduchá, chutná a sýta tradičná pochúťka s nenáročnou prípravou – vysmážané zemiakové placky, alebo haruľa na plechu. Tento recept sa dá robiť na mnoho spôsobov – buď cesto vysmážame na oleji (masti), alebo ho vylejeme na vymastený plech a upečieme v rúre. Placky, alebo haruľu servírujeme na tanieri s kyslou smotanou a nasekanou pažítkou.  Ale keďže môj manžel má veľmi rád tradičné slovenské jedlo Važeckú pochúťku, tak najčastejšie robievame placky, teda pripravujeme toto mäsové (bravčové, kuracie) soté v zemiakovej placke.

Tradičné zemiakové placky

zemiakove-placky

Suroviny:

13 – 14 ks stredne veľké zemiaky,

2 vajcia,

2 ČL soľ,

1 ČL rasca celá,

1 ČL majoránka,

1 cibuľa,

1 hlávka cesnaku,

3-4 PL hladká múka,

čierne korenie – podľa chuti,

olej na vysmážanie.

 

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame ich na jemno. Následne pridáme vajcia, soľ, rascu, majoránku, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, čierne korenie a zahustíme hladkou múkou. Všetko spolu dobre premiešame a smažíme na dobre vymastenej panvici. Opečené placky ukladáme na papierové utierky, ktoré nasajú prebytočný olej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.