Recept na túto obľúbenú šťavnatú klasiku – punčové rezy som dostala od jednej cukrárky. Tento je bez punčovej arómy, je veľmi jednoduchý, nenáročný na suroviny i prípravu. Takže pridávam ďalší odskúšaný recept na vynikajúce punčové rezy 🙂
Punčové rezy II.
Suroviny na cesto:
4 ks vajcia,
štipka soli,
160 g kryštálový cukor,
4 PL vlažná voda,
130 g polohrubá múka,
½ balíka kypriaci prášok do pečiva.
Punč:
150 g kryštálový cukor,
1 vrecko čierny čaj, zaliať vriacou vodou, aby to bolo 3 dcl.
Do vlažného zamiešať 1,5 dcl rumu.
Poleva:
350 g práškový cukor,
1 PL citrónová šťava,
3 PL rum,
potravinárske farbivo,
1-2 PL vody (alebo odložíme z punču),
Malinový džem na potretie.
Postup:
Bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom do penista, pridáme vlažnú vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec do cesta zapracujeme vareškou vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a štipky soli.
Takto upečieme tri korpusy, jeden zafarbíme s červeným potravinárskym farbivom.
Plníme nasledovne: Korpus potrieme džemom, položíme ružový korpus, ktorý celý oblejeme punčom, naň položíme posledný korpus, ktorý je zo spodnej časti natretý džemom. Celé to zaťažíme a dáme do chladničky na 12 hodín, najlepšie z večera do rána. Na druhý deň dáme polevu, ktorú pripravíme vymiešaním surovín na polevu.