Orechové fúkané rožky

Drobné trvanlivé suché pečivo obvykle pečieme na sviatky, či už vianočné, alebo veľkonočné, avšak môžu zachutiť i počas týchto horúcich letných dní 🙂 Tak prečo si ich nepripraviť kedykoľvek v roku?

Orechové fúkané rožky

Suroviny:

400 g práškový cukor,

250 g maslo,

200 g hladká múka,

200 g mleté vlašské orechy,

1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva.

Suroviny na čokoládovú polevu:

50 g čokoláda na varenie,

50 g cera.

Postup:

Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme sypké cesto (cesto nebude moc držať pokope, tak sa nezľaknite ? ). Cesto vtláčame do formičiek na rožky – až po okraj. Formičky nemusíme vymastiť, ani vysypať múkou. Formičky naukladáme na plech a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C zhruba 12 až 15 minút (z rúry ich vyberáme hneď, ako chytia ľahučký nádych, stále by mali byť svetlé – treba to sledovať, lebo ku koncu rýchlo hnednú). Ešte horúce vyklopíme z formičiek a po vychladnutí konce namáčame v čokoládovej poleve (rozpustená cera s čokoládou na varenie vo vodnom kúpeli).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.