Drobné trvanlivé suché pečivo obvykle pečieme na sviatky, či už vianočné, alebo veľkonočné, avšak môžu zachutiť i počas týchto horúcich letných dní 🙂 Tak prečo si ich nepripraviť kedykoľvek v roku?
Orechové fúkané rožky
Suroviny:
400 g práškový cukor,
250 g maslo,
200 g hladká múka,
200 g mleté vlašské orechy,
1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva.
Suroviny na čokoládovú polevu:
50 g čokoláda na varenie,
50 g cera.
Postup:
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme sypké cesto (cesto nebude moc držať pokope, tak sa nezľaknite ? ). Cesto vtláčame do formičiek na rožky – až po okraj. Formičky nemusíme vymastiť, ani vysypať múkou. Formičky naukladáme na plech a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C zhruba 12 až 15 minút (z rúry ich vyberáme hneď, ako chytia ľahučký nádych, stále by mali byť svetlé – treba to sledovať, lebo ku koncu rýchlo hnednú). Ešte horúce vyklopíme z formičiek a po vychladnutí konce namáčame v čokoládovej poleve (rozpustená cera s čokoládou na varenie vo vodnom kúpeli).