Tvarohové pagáčiky

Kto by nemal rád pagáčiky? Či už oškvarkové, zemiakové, syrové, bryndzové…. alebo napríklad i tvarohové. Ak potrebujete rýchlu chuťovku k telke, pivu, čí vínku, pridávam recept na tieto jednoduché a veľmi chutné pagáčiky bez kysnutia. Samozrejme, môžeme ich pripraviť i v zdravšej verzii, keď zameníme pšeničnú múku za špaldovú 😉

Tvarohové pagáčiky

Suroviny na cesto:

250 g hladká múka extra špeciál (hladká špaldová múka),

250 g hrudkovitý tvaroh,

250 g maslo,

2 ks vajcia,

4 ČL soľ.

Suroviny na potretie:

1 ks vajce.

Suroviny na posypanie:

ľanové semienka, sezamové semienka, kním.

 

Postup:

V miske rozdrvíme tvaroh, do ktorého pridáme hladkú múku, soľ, maslo a 2 vajcia. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do mikroténového vrecka a vložíme do chladničky min. na 2 hodiny. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1,5 cm (pagáčiky nevyskočia, takže budú zhruba také vysoké, na akú hrúbku sa vyvaľká cesto) a formičkou povykrajujeme pagáčiky (formičku dávame do múky, aby sa cesto nelepilo). Pagáčiky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme kmínom, alebo ľanovými, či sezamovými semienkami. Hotové pagáčiky dáme piecť. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri teplote 190 až 200 °C zhruba 15 až 20 minút, do zlatista.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.