Ak máte chuť na niečo zdravé i počas jesenných, či zimných dní, skúste túto vynikajúcu čokoládovo-pomarančovú RAW tortu.
RAW torta čokoládovo-pomarančová
Suroviny na korpus (priemer 24 cm) :
200 g vlašské orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené),
200 g ďatlová pasta (alebo ďatle – namočené na pol hodiny do vody).
Suroviny na čokoládový krém:
100 g ďatlová pasta,
100 g kešu orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené),
1 banán,
1 avokádo,
1 PL med (agáve, javorový sirup…),
3 PL kakao,
3 PL kokosový olej,
šťava z 1/2 citróna.
Suroviny na pomarančový krém:
150 g kešu orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené),
1 avokádo,
šťava z 2 pomarančov (ja som mala menšie, dala som 2 a pól pomaranča),
kúsky pomarančovej dužiny,
6 PL kokosový olej,
2 PL med (agáve, javorový sirup).
Postup:
Orechy pomelieme na múku a pridáme ďatlovú pastu. Všetko spolu pomixujeme v mixéri a vypracujeme lepivú hmotu, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy o priemere 24 cm. Na chvíľu dáme stuhnúť do chladničky. Kešu orechy pomelieme na múku a pridáme ostatné suroviny na čokoládový krém a všetky ingrediencie rozmixujeme do hladka. Hotový krém dáme na korpus a necháme ho na malú chvíľku stuhnúť v chladničke, nakoľko krém je hustý. Takým istým spôsobom pripravíme pomarančový krém, ktorý vylejeme na čokoládový krém a necháme stuhnúť v chladničke. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín, najlepšie na noc. Na druhý deň ozdobíme podľa fantázie.