Zavárané uhorky

V súčasnosti si každá gazdinka v letných mesiacoch, keď je dostatok rôzneho ovocia a zeleniny rada na zimu pripraví podľa svojich možností a chutí rôzne množstvo konzervovaných druhov ovocia i zeleniny. Ja teraz pridávam svoj recept na konzervovanie uhoriek so sladkokyslým nálevom. Nálev používam i na konzervovanie malej cibuľky a papriky v oleji, či kápie, ibaže do papriky pridávam ešte 1 čajovú lyžičku oleja.

Zavárané uhorky v sladkokyslom náleve bez sterilizovania

DSC00766

Suroviny:

10 kg uhorky nakladačky,

2 ks mrkva,

3 ks cibuľa,

2 – 3 ks kôpor,

hlávka cesneku,

1 chilli paprička, alebo feferón – nemusí byť,

2 ks Zelko, (prípravok na nákladanie uhoriek a zeleniny, ktorý obsahuje konzervačnú látku s nápisom NESTERILIZOVAŤ)

1 l ocot,

1 kg kryštálový cukor,

5 l voda.

 

Postup: Na dno pohárov naukladáme strúčik cesneku, koliesko cibule, trocha kôpru, 2 kolieska mrkvy a kto má rád štipľavé môže si pridať i 1 chilli papričku, alebo 1 feferón. Následne do pohára natlačíme umyté a dôkladne očistené uhorky nakladačky a zalejeme horúcim nálevom. Dobre uzavrieme viečkom, obrátime ich hore dnom a necháme postáť pod dekou 24 hodín.

Nálev: Vo veľkom hrnci uvaríme vodu s octom, pridáme cukor a zelká a necháme zovrieť. Povaríme 5 minút.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.