Zapečená cuketa

My máme veľmi radi cuketu a preto ju robievam na mnoho spôsobov, či už cuketa v trojobale, cuketové placky, cuketový prívarok, cuketová polievka, cuketový chlieb, cuketová nátierka i cuketový koláč. Tentokrát som sa však rozhodla cuketu jednoducho zapiecť.

Zapečená cuketa s cestíčkom z pohánkovej múky, so syrom a s kuracou šunkou

zapečená cukete fotopostup

Suroviny:

  • 4 veľké cukety,
  • 4 vajcia,
  • 100 g pohánková múka,
  • 250 g kuracia šunka,
  • 250 tvrdý syr (EIDAM),
  • 180 g kyslá smotana,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • olej na vysmážanie a potretie plechu.

Postup:

Cuketu očistíme, nakrájame na tenké pláty, ktoré osolíme a necháme postáť 30 minút. Zatiaľ si pripravíme cestíčko:

V miske vyšľaháme vajcia s kyslou smotanou, pridáme soľ, korenie, vegetu a nakoniec múku. Dobre vymiešame. Po 30 minútach cukety utierkou osušíme, nakoľko pustia šťavu, aby nám pri vysmážaní neprskal olej.

Suché pláty osmažíme na panvici z oboch strán do zlata. Dno pekáča, alebo plechu vymastíme olejom – nie moc, nakoľko vysmažené cukety tiež ešte pustia olej. A začneme vrstviť. Na dno plechu naukladáme vysmažené cukety, na to vrstvu cestíčka, posypeme strúhaným syrom, poukladáme plátky šunky a opakujeme: cuketa, cestíčko, syr a šunka. Posledná vrstva bude nastrúhaný syr.

Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 30 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.