Jednoduchý, rýchly a vynikajúci
višňový koláč z ovsených vločiek s tvarohom a s kokosom
Suroviny cesto – na okrúhlu tortovú formu, priemer 26 cm :
8 PL ovsené vločky,
8 PL med,
8 PL strúhaný kokos,
140 g maslo,
4 ks vajcia.
Suroviny na tvarohovú plnku:
250 g jemný tvaroh,
1 celé vajce,
3 PL med.
Na vrch višne (čerstvé, zavárané).
Postup:
V miske si pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním tvarohu s vajcom a medom. Do druhej misky dáme ovsené vločky, pridáme strúhaný kokos, roztopené maslo, med a žĺtky. Následne primiešame tvarohovú plnku a všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, ktorý zapracujeme do cesta vareškou. Hotové cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Na vrch naukladáme umyté a odkôstkované višne (čerešne). Ak sú kyslé, posypeme ich trochou hnedého cukru (ak sú zavárané, cukor už nedávame). Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 25 až 30 minút.