Višňovo-kakaová raw torta
Suroviny na korpus:
200 g mandle najemno nasekané,
100 g vlašské orechy najemno nasekané,
20 sušené ďatle, alebo 35-40 sušené slivky,
štipka soli,
hrsť sušené čerešne, višne alebo brusnice (alebo mix),
1 ČL vanilkový extrakt,
2 PL kokosový olej,
2 PL RAW kakao.
Suroviny na plnku :
300 g zmäknuté kešu orechy natural (namočené vo vode aspoň na 2 hod.),
300 ml sójové mlieko,
100 ml kokosový olej,
štipka soli,
1 ČL vanilkový extrakt,
150 ml med, alebo javorový sirup.
170 g mrazené višne bez kôstky.
Postup:
Orechy a mandle rozmixujeme s ďatlami, pridáme soľ, ostatné suroviny, všetko spolu dobre rozmixujeme a vypracujeme lepivú hmotu, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy. Pripravíme si krém. Všetky ingrediencie na krém rozmixujeme do hladka a hmotu rozotrieme na korpus (ak je hmota hustá, pridáme pár lyžíc vody). Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín. Ozdobíme ovocím.