Veľkonočný baranček 2

Veľkonočný baranček s lahodnou rumovou príchuťou a s jemnou konzistenciou

Suroviny:

3 ks vajcia,

150 g polohrubá múka,

150 g práškový cukor,

štipka soli,

1 ks kypriaci prášok do pečiva,

1 k vanilkový cukor,

4 PL mlieko,

4 PL olej,

1 PL rum.

Na ozdobenie:

2 bielky,

štipka soli,

300 g práškový cukor,

hrozienka,

biela čokoláda.

Postup:

V miske vymiešame ručným mixérom žĺtky s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom do peny. Keď sú dore žĺtky s cukrom vymiešané, pridáme mlieko a rum, opäť vymiešame. Následne pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej a všetko spolu dobre vymiešame. V druhej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipki soli, ktorý postupne po lyžici zapracovávame vareškou do žĺtkovej masy. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť . Pečieme pri teplote 190 °C zhruba 30-40 minút. Necháme ho vychladnúť a vyklopíme. Tvár barančeka oblejeme rozpustenou bielou čokoládou a dáme hrozienka na oči a nos.

Bielková poleva: Z bielkov a štipki soli vyšľaháme tuhý sneh, potom dáme nad paru a zamiešame práškový cukor, aby bola poleva lesklá. Hotovú polevu dáme do cukrárskeho vrecúška a zdobíme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.